19 Aug
19Aug

רכיבים

ל 4-5 מנות

לתיבול:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • ½ כפית כמון
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור

להגשהחופן פטה מפוררת או כדורי מוצרלה קטנים 

אופן הכנה

  1. בקערה קטנה מערבבים את חומרי התיבול ומניחים בצד.
  2. מחממים את השמן במחבת גדולה ומוסיפים בצל ופלפל חריף. מטגנים קלות, מוסיפים את השום והפלפל האדום מטגנים 5-7 דקות. 
  3. חוצים את העגבניות שרי, מוסיפים למחבת ומערבבים. מוסיפים את המים, יוצקים את העגבניות והרכז ומבשלים על אש בינונית למשך 10 דקות.
  4. מוסיפים את תערובת התבלינים, מערבבים ושוברים פנימה את הביצים אחת אחת. מבשלים כ-10 דקות עד שהחלבון התקשה והחלמון עדיין נוזלי.
  5. לפני ההגשה מתבלים את החלמון במעט מלח ופלפל ומפזרים פטרוזיליה קצוצה. ניתן לפזר מעל מעט גבינת מוצרלה או פטה מפוררת.
  6. מגישים עם לחם טרי.
  • אנחנו ממליצים לא לכסות את מחבת השקשוקה כדי שהחלמון ישאר צהוב ונוזלי, אם רוצים חלמון יציב ניתן לכסות ל 2-3 דקות.
הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.