רכיבים
ל 4-5 מנות
לתיבול:
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- ½ כפית כמון
- 1 שן שום כתושה
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
להגשהחופן פטה מפוררת או כדורי מוצרלה קטנים
אופן הכנה
- בקערה קטנה מערבבים את חומרי התיבול ומניחים בצד.
- מחממים את השמן במחבת גדולה ומוסיפים בצל ופלפל חריף. מטגנים קלות, מוסיפים את השום והפלפל האדום מטגנים 5-7 דקות.
- חוצים את העגבניות שרי, מוסיפים למחבת ומערבבים. מוסיפים את המים, יוצקים את העגבניות והרכז ומבשלים על אש בינונית למשך 10 דקות.
- מוסיפים את תערובת התבלינים, מערבבים ושוברים פנימה את הביצים אחת אחת. מבשלים כ-10 דקות עד שהחלבון התקשה והחלמון עדיין נוזלי.
- לפני ההגשה מתבלים את החלמון במעט מלח ופלפל ומפזרים פטרוזיליה קצוצה. ניתן לפזר מעל מעט גבינת מוצרלה או פטה מפוררת.
- מגישים עם לחם טרי.
- אנחנו ממליצים לא לכסות את מחבת השקשוקה כדי שהחלמון ישאר צהוב ונוזלי, אם רוצים חלמון יציב ניתן לכסות ל 2-3 דקות.