את המתכון הזה יצרתי שנה אחת כשערב פסח, בחנות הדגים הקרובה אליי, היה מבצע על סלמון, המלכוד היחיד היה שצריך לקנות את כל הדג. ללא תשלום נוסף, החנות הציעה שאוכל להכין את הדג איך שבא לי, אז בחרתי לטחון את החלק הקרוב לקצה הזנב. כשזה הגיע לבית, כולו ורוד ורענן למראה, לא יכולתי להתאפק לנסות משהו חדש יותר איתו. עקבתי אחר הכללים הבסיסיים של גפילטע פיש אבל שיניתי כמה דברים לגביו - והתוצאות היו פנטסטיות!
לדג
1. טוחנים את הגזר והבצל במעבד מזון יחד עם שתיים מהביצים עד לקבלת תערובת חלקה.
2. מכניסים את שאר החומרים לקערת מיקסר גדולה ומוסיפים אליה את תערובת הירקות המעורבבת. מקציפים את זה יחד במשך 15 דקות במהירות בינונית עד שהוא מעורבב היטב ויש לו עקביות סמיכה.
3. מכסים את הקערה ומניחים במקרר לשעה לפחות, או לילה במידת הצורך, לפני העיצוב. ניתן לעצב את התערובת לכדורים ולבשל מיד,או להקפיא ולהתשמש בפעם אחרת.
4. ממלאים סיר גדול עד מחציתו במים. בסיר צריך להיות מקום להתרחבות הדגים. מוסיפים את החומרים למרק. כשהמרק רותח במהירות, מוסיפים את הדג. מכסים את הסיר באמצע, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים כשעה וחצי.
5. לאחר בישול הדג, מניחים אותו בכלי פלסטיק גדול יחד עם מעט מרק וירקות. כדי שכדורי הדגים לא יימעכו בזמן אחסונם, הניחו אותם בשכבה אחת.
בתאבון :)