מצרכים:
לסלט:2 לבבות חסה (השתמשתי בלב חסה רגיל ובחסה לאליק של כרמלים)
30 גרם גבינת פרמזן/גרנה פדאנו, מגוררת
40 גרם גבינת פרמזן/גרנה פדאנו בשבבים (או גוש שגילפתם עם קולפן)לקרוטונים:4-5 פרוסות לחם שאוהבים (לחם שאור, לחם מלא, חלה, לחם אחיד)
1/2 כפית מלח דק
3-4 כפות שמן זית
לרוטב (מספיק ל-3-4 סלטים):1 ביצה טרייה (אפשר גם ביצה קשה – ואז הסלט מתאים לנשים בהריון)
1 כף שטוחה חרדל גרגרים או חרדל חלק
1/2 שן שום כתושה (רשות)
2 כפיות רוטב דגים תאילנדי ו/או 1/2 חבילת אנשובי משומר (אל תוותרו על הכנת הסלט אם אין בבית/לא אוהבים)
1-2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1-2 כפיות חומץ (אני אוהב חומץ תפוחים)
2 כפות רוטב סויה (אם במקרה יש לכם רוטב ווסטרשייר בבית, שימו אותו במקום רוטב הסויה)
1 כוס (240 מ”ל) שמן צמחי (אני השתמשתי בשמן קנולה לא מזוכך)
1/2 כפית רוטב חריף שאתם אוהבים (טבסקו, סרירצ'ה וכו), רשות
3-5 כפות מים, לדילול
אופן הכנה:
לקרוטונים:
- מחממים תנור ל-160 מעלות (חום עליון תחתון רגיל).
- חותכים את הלחם לקוביות בגודל 2-3 סנטימטרים.
- מעבירים את קוביות הלחם לתבנית עם נייר אפייה, מזלפים מעל את שמן זית, ומתבלים במלח. מערבבים בעדינות עם הידיים.
- מעבירים לתנור ואופים 20 דקות או עד שהקרוטונים הזהיבו מעט והפכו לפריכים.
- מומלץ לערבב את הקרוטונים בתבנית בזהירות עם כף עץ אחרי 10 דקות כדי שיאפו בצורה אחידה.
- מוציאים מהתנור, מוציאים מהתבנית לצלחת או קערה ונותנים להם להתקרר. ניתן להכין כמות כפולה ואף משולשת ולשמור בקופסא אטומה.
להכנת הרוטב:
- אל כוס גבוהה שוברים את הביצה ומוסיפים מעליה את כל שאר המרכיבים מלבד המים. בעזרת בלנדר ידני טוחנים לרוטב אחיד.
- טועמים ומתקנים תיבול: אם לא מלוח מספיק, מוסיפים עוד מלח או רוטב סויה. אם עשיר מדי, מוסיפים עוד חומץ או מיץ לימון. אם רוצים רוטב פיקנטי יותר, מוסיפים עוד רוטב חריף.
- מוסיפים את המים בהדרגה, כף אחד בכל פעם, עד שמתקבל מרקם של טחינה נוזלית .
- הרוטב מספיק ל-3-4 נגלות של סלט. הוא נשמר שלושה ימים בקירור ולא מומלץ לשמור אותו מעבר לכך. הרוטב לא מתאים להקפאה.
להרכבת הסלט:
- מפרידים את עלי החסות מהליבה, שוטפים ומייבשים היטב (בעזרת מייבש חסה או מניחים על מגבת מטבח עד שמתייבש).
- חותכים גס או קורעים עם היד את העלים. מניחים בקערה ביחד עם רוב הקרוטונים והפרמז'ן המגורר.
- מוסיפים 3-5 כפות מהרוטב, מערבבים בעדינות כף שהרוטב יצפה את כל המרכיבים ומעבירים לקערת הגשה. מעטרים בשבבי גבינת הפרמזן.