19 May
19May

מצרכים:

לסלט:2 לבבות חסה (השתמשתי בלב חסה רגיל ובחסה לאליק של כרמלים)

30 גרם גבינת פרמזן/גרנה פדאנו, מגוררת

40 גרם גבינת פרמזן/גרנה פדאנו בשבבים (או גוש שגילפתם עם קולפן)לקרוטונים:4-5 פרוסות לחם שאוהבים (לחם שאור, לחם מלא, חלה, לחם אחיד)

1/2 כפית מלח דק

3-4 כפות שמן זית

לרוטב (מספיק ל-3-4 סלטים):1 ביצה טרייה (אפשר גם ביצה קשה – ואז הסלט מתאים לנשים בהריון)

1 כף שטוחה חרדל גרגרים או חרדל חלק

1/2 שן שום כתושה (רשות)

2 כפיות רוטב דגים תאילנדי ו/או 1/2 חבילת אנשובי משומר (אל תוותרו על הכנת הסלט אם אין בבית/לא אוהבים)

1-2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1-2 כפיות חומץ (אני אוהב חומץ תפוחים)

2 כפות רוטב סויה (אם במקרה יש לכם רוטב ווסטרשייר בבית, שימו אותו במקום רוטב הסויה)

1 כוס (240 מ”ל) שמן צמחי (אני השתמשתי בשמן קנולה לא מזוכך)

1/2 כפית רוטב חריף שאתם אוהבים (טבסקו, סרירצ'ה וכו), רשות

3-5 כפות מים, לדילול

אופן הכנה:

לקרוטונים:

  • מחממים תנור ל-160 מעלות (חום עליון תחתון רגיל).
  • חותכים את הלחם לקוביות בגודל 2-3 סנטימטרים.
  • מעבירים את קוביות הלחם לתבנית עם נייר אפייה, מזלפים מעל את שמן זית, ומתבלים במלח. מערבבים בעדינות עם הידיים.
  • מעבירים לתנור ואופים 20 דקות או עד שהקרוטונים הזהיבו מעט והפכו לפריכים.
  • מומלץ לערבב את הקרוטונים בתבנית בזהירות עם כף עץ אחרי 10 דקות כדי שיאפו בצורה אחידה.
  • מוציאים מהתנור, מוציאים מהתבנית לצלחת או קערה ונותנים להם להתקרר. ניתן להכין כמות כפולה ואף משולשת ולשמור בקופסא אטומה.

להכנת הרוטב:

  • אל כוס גבוהה שוברים את הביצה ומוסיפים מעליה את כל שאר המרכיבים מלבד המים. בעזרת בלנדר ידני טוחנים לרוטב אחיד.
  • טועמים ומתקנים תיבול: אם לא מלוח מספיק, מוסיפים עוד מלח או רוטב סויה. אם עשיר מדי, מוסיפים עוד חומץ או מיץ לימון. אם רוצים רוטב פיקנטי יותר, מוסיפים עוד רוטב חריף.
  • מוסיפים את המים בהדרגה, כף אחד בכל פעם, עד שמתקבל מרקם של טחינה נוזלית .
  • הרוטב מספיק ל-3-4 נגלות של סלט. הוא נשמר שלושה ימים בקירור ולא מומלץ לשמור אותו מעבר לכך. הרוטב לא מתאים להקפאה.

להרכבת הסלט:

  • מפרידים את עלי החסות מהליבה, שוטפים ומייבשים היטב (בעזרת מייבש חסה או מניחים על מגבת מטבח עד שמתייבש).
  • חותכים גס או קורעים עם היד את העלים. מניחים בקערה ביחד עם רוב הקרוטונים והפרמז'ן המגורר.
  • מוסיפים 3-5 כפות מהרוטב, מערבבים בעדינות כף שהרוטב יצפה את כל המרכיבים ומעבירים לקערת הגשה. מעטרים בשבבי גבינת הפרמזן.
הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.