6-8 מנות, חלבי, 15 דקות עבודה, שלוש שעות זמן כולל קירור
מצרכים:
450 גרם גבינת שמנת 25% שומן או יותר (השתמשתי ב-3 חבילות גבינת פילדלפיה)
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן (מי שאוהב עוגות מתוקות יותר יכול להוסיף עוד 1-2 כפות סוכר)
3 ביצים
1 מיכל קטן (250 מל) שמנת להקצפה (38%)
2 כפות גדושות (50 גרם) קמח לבן או קורנפלור – לגרסה ללא גלוטן
1/4 כפית מלח
אופן הכנה:
- כשעה לפני שמכינים, מוציאים את גבינה השמנת מהמקרר אל השיש, שתתרכך מעט. מחממים תנור ל200 מעלות (חום עליון תחתון, לא טורבו).
- מרפדים תבנית בקוטר 20 או גודל דומה בנייר אפייה.
- שמים בקערה את כל המצרכים (גבינת שמנת, ביצים, סוכר, שמנת להקצפה, קורנפלור/קמח, מלח) וטורפים היטב לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית ומנערים אותה מעט.
- מניחים את התבנית עם הבלילה העוגה על תבנית תנור גדולה ומעבירים לתנור (200 מעלות) למשך 30-50 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב יפה והעוגה מעט רוטטת במרכז.
- מוציאים מהתנור, נותנים לעוגה להתקרר לחלוטין בטמפרטורת החדר ואז מוציאים מהתבנית בזהירות ופורסים.
- נשמרת במקרר 4-5 ימים. ניתן להקפיא.