19 May
19May

6-8 מנות, חלבי, 15 דקות עבודה, שלוש שעות זמן כולל קירור 

מצרכים:

450 גרם גבינת שמנת 25% שומן או יותר (השתמשתי ב-3 חבילות גבינת פילדלפיה)

1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן (מי שאוהב עוגות מתוקות יותר יכול להוסיף עוד 1-2 כפות סוכר)

3 ביצים

1 מיכל קטן (250 מל) שמנת להקצפה (38%)

2 כפות גדושות (50 גרם) קמח לבן או קורנפלור – לגרסה ללא גלוטן

1/4 כפית מלח

אופן הכנה:

  • כשעה לפני שמכינים, מוציאים את גבינה השמנת מהמקרר אל השיש, שתתרכך מעט. מחממים תנור ל200 מעלות (חום עליון תחתון, לא טורבו).
  • מרפדים תבנית בקוטר 20 או גודל דומה בנייר אפייה.
  • שמים בקערה את כל המצרכים (גבינת שמנת, ביצים, סוכר, שמנת להקצפה, קורנפלור/קמח, מלח) וטורפים היטב לקבלת תערובת אחידה.
  • מעבירים לתבנית ומנערים אותה מעט.
  • מניחים את התבנית עם הבלילה העוגה על תבנית תנור גדולה ומעבירים לתנור (200 מעלות) למשך 30-50 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב יפה והעוגה מעט רוטטת במרכז.
  • מוציאים מהתנור, נותנים לעוגה להתקרר לחלוטין בטמפרטורת החדר ואז מוציאים מהתבנית בזהירות ופורסים.
  • נשמרת במקרר 4-5 ימים. ניתן להקפיא.
הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.