27 May
27May

רכיבים: מתאים לתבנית רגילה
7 ביצים

8 כפות טחינה גולמית ולא שלמה

2 כפות סירופ מייפל

1 כפית אבקת אפייה (5 גרם)

2 כפות שמן זית

½ כפית מלח

½ כפית אורגנו

תוספות אופציונליות
3 כפות שומשום מלא

3 כפות זרעי פשתן

3 כפות זרעי צ'יה

3 כפות גרעיני דלעת

שלבים:
מחממים את התנור ל-355 מעלות צלזיוס (180 מעלות צלזיוס) במצב טורבו, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.בבלנדר שמים את כל המרכיבים, מלבד התוספות, הביצים, הטחינה הגולמית, סירופ המייפל, אבקת האפייה, שמן הזית, המלח והאורגנו וטוחנים היטב לעיסה חלקה עם מעט בועות.

בקערה שמים את כל התוספות, את השומשום המלא, זרעי הפשתן, זרעי הצ'יה וגרעיני הדלעת ומערבבים. מוציאים 3 כפות מהקערה לצלוחית קטנה ומניחים בצד.

יוצקים את התוספות לתוך המשחה שלנו לאחר הוצאתו מהבלנדר, ומערבבים היטב.מעבירים את בלילת הלחם לתבנית האפייה ומורחים את התוספות שהשארנו בצד על פני הבלילה כתוספות.

עכשיו לרגע הכי חשוב שיהפוך את הלחם לכיכר יפה אחידה בגובהה - בעזרת סכין פשוטה, יוצרים שלושה פסים לאורך הבצק. 

לא תוכלו לראות את הפסים על הבלילה, אבל הם יגרמו ללחם לתפוח אחיד ולא להיסדק במקום מסוים.מכניסים לתנור לאפייה של 25-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מהלחם.וזהו, 

יש לכם את לחם הטחינה הכי מושלם בעולם 🙂

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.