30 Oct
30Oct

סלט קינואה וירקות קלויים רכיבים: 

1 כוס קינואה 

2 כוסות מים או מרק ירקות 

1 פלפל אדום, קצוץ 

1 פלפל צהוב, קצוץ 

1 זוקיני, קצוץ 

1 בצל אדום, פרוס דק 

1 כוס עגבניות שרי, חצויות 

1 כוס חומוס משומר, מסונן ושטוף 

2 כפות שמן זית 

מלח ופלפל לפי הטעם 

2 כפות פטרוזיליה טרייה, קצוצה

הרוטב: 

1/4 כוס שמן זית כתית מעולה

2 כפות חומץ בלסמי

1 שן שום, קצוצה 

1 כפית חרדל דיז'ון

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות: מכינים את הקינואה: שוטפים את הקינואה במים קרים במסננת דקה. בסיר בינוני מביאים לרתיחה 2 כוסות מים או ציר ירקות. מוסיפים את הקינואה השטופה למים הרותחים. 

מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים ומבשלים 15-20 דקות, או עד שהקינואה רכה והנוזלים נספגים. לאחר הבישול, מורחים את הקינואה במזלג ומניחים לה להתקרר.

צולים את הירקות: מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס. בקערת ערבוב גדולה, מערבבים את הפלפל האדום והצהוב הקצוץ, הקישוא, הבצל האדום ועגבניות השרי. 

מזלפים 2 כפות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מורחים את הירקות על תבנית אפייה בשכבה אחת. צולים בתנור שחומם מראש כ-20-25 דקות, או עד שהירקות רכים ומעט מקורמלים. מערבבים אותם באמצע הדרך.

מכינים את הרוטב: בקערה קטנה, טורפים יחד 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה, 2 כפות חומץ בלסמי, שום טחון, חרדל דיז'ון ומלח ופלפל לפי הטעם. 

מרכיבים את הסלט: בקערת הגשה גדולה, שלבו את הקינואה המבושלת, הירקות הקלויים, חומוס משומר ופטרוזיליה טרייה קצוצה. מטפטפים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות לאיחוד, מוודאים שכל המרכיבים מצופים היטב ברוטב.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.