סלט קינואה וירקות קלויים רכיבים:
1 כוס קינואה
2 כוסות מים או מרק ירקות
1 פלפל אדום, קצוץ
1 פלפל צהוב, קצוץ
1 זוקיני, קצוץ
1 בצל אדום, פרוס דק
1 כוס עגבניות שרי, חצויות
1 כוס חומוס משומר, מסונן ושטוף
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות פטרוזיליה טרייה, קצוצה
הרוטב:
1 שן שום, קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות: מכינים את הקינואה: שוטפים את הקינואה במים קרים במסננת דקה. בסיר בינוני מביאים לרתיחה 2 כוסות מים או ציר ירקות. מוסיפים את הקינואה השטופה למים הרותחים.
מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים ומבשלים 15-20 דקות, או עד שהקינואה רכה והנוזלים נספגים. לאחר הבישול, מורחים את הקינואה במזלג ומניחים לה להתקרר.
צולים את הירקות: מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס. בקערת ערבוב גדולה, מערבבים את הפלפל האדום והצהוב הקצוץ, הקישוא, הבצל האדום ועגבניות השרי.
מזלפים 2 כפות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מורחים את הירקות על תבנית אפייה בשכבה אחת. צולים בתנור שחומם מראש כ-20-25 דקות, או עד שהירקות רכים ומעט מקורמלים. מערבבים אותם באמצע הדרך.
מכינים את הרוטב: בקערה קטנה, טורפים יחד 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה, 2 כפות חומץ בלסמי, שום טחון, חרדל דיז'ון ומלח ופלפל לפי הטעם.
מרכיבים את הסלט: בקערת הגשה גדולה, שלבו את הקינואה המבושלת, הירקות הקלויים, חומוס משומר ופטרוזיליה טרייה קצוצה. מטפטפים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות לאיחוד, מוודאים שכל המרכיבים מצופים היטב ברוטב.